وبلاگ تفریحی پرستوی مهاجر
بهترین وبلاگ تفریحی و سرگرمی مهاجرین افغانی (پرستوی مهاجر)

نوروز در راه است و طبیعت در حال زنده شدن،

زمین لباس سفید زمستانی را از تن برون کرده و جامه سبز بهاری بر تن می کند.

رستاخیز عظیمی که دورنمای قیامت را به عینیت تبدیل می‌کند... آری! تنیدن ریشه ها در درون زمین، رشد ساقه ها و سرسبزشدن شاخه ها و همچنین زنده شدن حشرات، نمونه ای از رستاخیز عظیم طبیعت است.
محمد نادر؛ یکی از شهروندان کابل در گفتگو با خبرگزاری (آو) گفت که مردم افغانستان از این روز طبق سنت های دیرینه خود استقبال می کنند و آن را گرامی می دارند.

آمادگی ها برای استقبال پرشکوه از نوروز؛ جشن طبیعت
به گفته وی سرگرمی هایی چون تخم جنگی، کشتی گیری، سگ جنگی، خروس جنگی، آوازخوانی و... شامل آیین هایی است که در این روز برگزار می گردد.
وی علاوه کرد که مردم افغانستان پیش از حلول سال نو، آمادگی های لازم را به پیشواز این روز تاریخی، روی دست می گیرند. از قبیل درست کردن لباس، خانه تکانی، خرید میوه های خشک، زیارت رفتن و...
همچنین به گفته وی، نوروز یک جشن ملی است که همراه با جوانه زدن دانه ها از دل خاک و شکفتن گل ها، برگ آوردن درختان، وزیدن نسیم روحبخش صبحگاهان بهاری و طولانی شدن روزها تجلیل می‌شود.
نوروز با تحول و دگرگونی عجیبی همراه است، بعد از مدتی سکوت و خاموشی، جوش و خروش در طبیعت رونما می شود و زمین مرده دوباره زنده می گردد، انسان ها همراه با صفحه غبرا تغییراتی در زندگی مادی و معنوی و همچنین منزل و خانه های شان ایجاد می کنند.
گرامیداشت از نوروز در افغانستان، سابقه ای بسیار طولانی دارد که با وجود هزاران سال، فراز و نشیب هنوزهم یکی از شاخص های اساسی فرهنگی در این کشور به حساب می آید.
نوروز تنها یک سالروز تقویمی و آغاز تازه در گردش زمین نیست؛ بلکه در تاریخ و فرهنگ افغانستان مظهر بزرگداشت از زندگی طبیعت و ارزش های انسانی است که ریشه ای عمیق در شعر و ادب و رسوم خانوادگی و اجتماعی این کشور دارد.
عمر این سنت، به درازای عمر اقوام آریایی در این خاک است. آیین های نوروزی در افغانستان پیشینه ای حداقل ۳۰۰۰ ساله داشته و ریشه عمیقی در نظام مذهبی زرتشتیان دارد که تا غلبه اسلام، در این سرزمین رایج بوده است.
بعد از ظهور اسلام، نوروز در این کشور با ارزش های دینی درآمیخت و غنای بیشتری یافت؛ چنانچه بر افراشتن پرچم حضرت علی(ع) در گوشه گوشه کشور، به خصوص در مزارشریف، نشانه ای از رواج آیین های نوروزی در افغانستان است و پس از آن تا چهل روز مردم در دشت هایی که پر از گل سرخ می شوند به گردش می روند.
برخی بر این باور اند که نوروز بر علاوه ویژگی های ذکرشده، زمان پیدایش جهان است و نیز بعضی را عقیده بر این است که در این روز، روان آدمیان اعم از بهشتیان و دوزخیان به زمین فرستاده می شود و هرکدام از میهن و موطن خود دیدن می کنند.
با تمام گفته ها و افسانه ها در رابطه با نوروز، یک امر، بسیار واضح و انکارناپذیر است و آن تازگی بخشیدن به طبیعت و فرح روحی انسان هاست که جزء طبیعت است.
 





تاريخ : پنج شنبه 24 اسفند 1391برچسب:,
ارسال توسط علیرضا احمدی

 

اتحدوا یا ایها المسلمون!
 
راه روشن فردایی روشن!

اطلاعیه ی فراخوان عمومی جهت عضویت وهمکاری در کلاسها وفعالیت های فرهنگی

مجمع فرهنگی اعتقادی راه روشن!

امروزه فناوری ارتباطات واطلاعات جهان را به سمت یکپارچگی و نزدیکی سوق میدهد و کمتر حوزه ای از علم را میتوان یافت که نفوذ و سیطره آن در امان باشد وبه تبع آن روابط اجتماعی را دچار تحول نموده است.
مجموعه فرهنگی اعتقادی راه روشن نیز در راستای نشر فرهنگ غنی اسلامی در دنیای مجازی پایگاه جهانی ((اتحدوا)) را ایجاد نموده تا گام موثری در جهت توسعه اهداف متعالی اسلامی بردارد.

زیر شاخه های سایت اتحدوا عبارتند از:

1- دین مذهب اندیشه اسلامی
2- علم فناوری و گسترش آن
3- فعالیت های فرهنگی هنری
4- اتحاد بین ملل و جوامع اخصا مسلمین
5- دانلود
6- آموزش

البته این سایت در حال آزمایش می باشد.

مجموعه فرهنگی راه روشن از کلیه علاقه مندان صمیمانه دعوت می کند تا جهتد فعالیت در این سایت با داشتن حداقل مهارت کامپیوتر با گذراندن آموزش رایگان اقدام نمایند.

خلاصه ی فعالیت های مجمع فرهنگی اعتقادی راه روشن:

1- تمرکز روی فناوری های نوین در آینده
2- برگزاری مجالس گرامیداشت اعتقادی فرهنگی و مذهبی
3- برگزاری مراسم عزاداری با عنوان هیئت باب الحوائج(ع)
4- برگزاری کلاسهای اعتقادی و فرهنگی گوناگون
5- برگزاری جلسات پرسش وپاسخ به شبهات مذهبی با حضور علماء واساتید دانشگاه
6- گفتمان مهدویت با حضور علمای حوزوی واساتید دانشگاه
7- مشارکت در فعالیتهای اجتماعی فرهنگی و ورزشی
8- اجرای اردوهای تفریحی و علمی
9- سایت جامع اتحدوا و آموزش داوطلبان به فعالیت در این سایت از صفر
10- جمع آوری کتاب برای مساجد افغانستان وبرنامه های دیگر

همکاری شما خانم ها وآقایان با ما جهت عضویت و همکاری در گروه ها کلاسها وفعالیت ها وسایت حتی برای کسانی که حداکثر ساعات روز را شاغل هستند و حداقل شبی ده دقیقه در منزل فرصت دارند با ما در تماس باشند.

راه روشن در زمینه سایت ((اتحدو)) از همه ی اقشار چه در قسمت فنی (با کمترین مهارت وآموزش رایگان) و تحقیقات و کمک های مالی شما برای ایجاد بزرگترین سایت توسط مهاجرین افغانستانی در دنیا از شما دعوت به همکاری می نماید.

برای همکاری و شرکت در برنامه ها با شماره تلفن زیر تماس بگیرید.

سید حسین حسینی:0937499653۷

www.ettahedou.com

Email:info@ettahedou.com

نویسنده مطلب فراخوان: احمدی

 





ارسال توسط علیرضا احمدی

 

همایش «روایت همدلی» پاسداشت هویت‌های فرهنگی مشترک دو ملت افغانستان و ایران

چهارمین همایش "روایت همدلی" افغانستان و ایران برگزار می شود

چهارمین همایش فرهنگی- ادبی "روایت همدلی"

 با سخنرانی محمدسرور مولایی و علی معلم دامغانی

امروز دوشنبه ۲۱ حوت در تالار مهر حوزه هنری تهران برگزار ‏شد.

به گزارش خبرگزاری آوا؛ محمدسرور رجایی مدیر خانه ادبیات افغانستان در خصوص كم و كیف برگزاری این همایش گفت: در چهارمین همایش روایت همدلی، دو شخصیت‏ فرهنگی و ممتاز زبان فارسی، دكتر محمدسرور مولایی نویسنده و پژوهشگر افغانستان و علی معلم دامغانی شاعر پیشكسوت ایران و رییس فرهنگستان هنر تهران سخنرانی کردند.
رجایی دربارۀ سایر برنامه‏های این همایش نیز گفت: در همایش فرهنگی – ادبی روایت همدلی، علاوه بر سخنرانی‏های بزرگان ادب و هنر دو كشور افغانستان و ایران شاعران نام آشنای دو كشور همچون محسن سعیدی، محمد جعفری، زهرا حسین زاده، به همراه دو تن از شاعران جوان افغانستان طهماسبی خراسانی و سید سكندر حسینی كه به تازگی به ایران آمده‏اند و سعید بیابانكی، محمدحسین نعمتی و میلاد عرفان‏پور از ایران، شاعر بودند.
از دیگر برنامه های همایش "روایت همدلی"، برگزاری موسیقی سنتی افغانستان است كه در طی برنامه به اجرا در آمد.
شایان ذكر است چهارمین همایش روایت همدلی از سوی خانه ادبیات افغانستان و با همكاری مركز آفرینش های ادبی حوزه هنری تهران و انتشارات بین‏ المللی الهدی برگزار ‏شد.
این همایش از ساعت ۱۵ تا ۱۸ امروز دوشنبه در تالار مهر حوزه هنری تهران، واقع در باقرشهر خیابان سمیه، نرسیده به پل حافظ،  برگزار شد.

همایش «روایت همدلی»  پاسداشت هویت‌های فرهنگی مشترک دو ملت افغانستان و ایران





ارسال توسط علیرضا احمدی

فرق گردش در کابل و پاریس

در پاریس هر وقت خواستید گردش كنید از موتر پیاده می شوید و در کابل هر وقت خواستید گردش كنید سوار موتر می شوید

فرق محل كار افغانستانیها و امریكایی

مردم امریكا در خانه استراحت می كنند، در اداره كار می كنند و در خیابان تفریح... اما مردم افغانستان در خانه تفریح می كنند، در اداره استراحت و در خیابان كار.

فرق یك نویسنده افغانستانی با یك نویسنده آلمانی

یك نویسنده آلمانی وقتی نوشته هایش چاپ شد معروف می شود و یك نویسنده افغانستانی وقتی جلوی چاپ نوشته هایش گرفته شد معروف می شود..

فرق یك تاجر افغانستانی با یك تاجر عرب

تاجر عرب از وقتی شناخته شد موفق و خوشبخت می شه.... اما تاجر افغانستانی از وقتی شناخته شد ناموفق و بدبخت می شه. ( چون بیشتر دارایی اش را باید برای محافظ و نجات از اختطاف بدهد)

فرق رییس جمهور افغانستان با رییس جمهور آمریکا

رییس جمهور افغانستان از خود هیچ اختیاری ندارد تحت قانون جبر به کار خود ادامه می دهد، اما رییس جمهور آمریکا از جبریون نبود و آنچه دلش می خواهد در افغانستان به انجام می رساند.

فرق پولیس ترافیک افغانستان با جاهای دیگر دنیا

در همه جای دنیا وقتی ترافیك ایجاد بشود سرو كله پولیس پیدا می شود... اما در افغانستان وقتی سرو كله پولیس پیدا می شود ترافیك ایجاد می گردد.

فرق یك آدم موفق در افغانستان با سایر نقاط جهان

در همه جای دنیا وقتی كسی موفق شود همه به او نزدیك می شوند و با او شریك می شوند و به او كمك می كنند ...اما در افغانستان وقتی كسی موفق شود همه از او فاصله می گیرند و رابطه شان را با او قطع می كنند و جلوی كارش را می گیرند.

فرق یك زندانی در افغانستان با یك زندانی در اروپا و امریكا

در اروپا و امریكا وقتی كسی زندانی می شود اعتبارش را از دست می دهد... اما در افغانستان وقتی كسی زندانی می شود اعتبار به دست می آورد و برای آزادیش همگان تلاش می کنند.

فرق یک وکیل پارلمان در افغانستان با وکیلان کشورهای متمدن

در کشورهای متمدن وکیلان از طریق گفتگو و مذاکره، خواسته خود را به طرح مقابل می قبولانند، در مجلس افغانستان اگر کسی با زبان خوش نفهمید، با لنگ کفش و مشت و لگد حالیش می کنند.

فرق صادرات و واردات افغانستان با پاکستان

افغانستان به پاکستان جز کمی خشکبار و محصولات مرغوب خوردنی چیزی صادر نمی کند، اما پاکستان به افغانستان همه چیز صادر می کند به جز محصولات قابل مصرف. البته طالبان، انتحاری کنندگان، گدایان و برخی دولتمردان وارداتی جای خود را دارند.

فرق یک مهاجر افغانستانی در ایران با مهاجر سایر کشورها

مهاجر افغانستانی در ایران از سایر حقوق شهروندی برخوردار است به جز: حق رانندگی، حق کار، حق بیمه، حق تحصیلات عالی و حق زندگی کردن. اما در دیگر کشورها از تمامی این حقوق برخوردار است به جز حق ....

فرق یک طالبان افغانستان با یک طالب عربستانی

یک طالب افغانستانی که بهتر است نامش را مخالف میانه رو بگذاریم، اگر دستگیر و زندانی شود در زندان می پوسد و صدایش را کسی نمی شنود. اما یک طالب تحت الحمایه عربستان اگر پایش به زندان باز شود، رییس شورای صلح شخصا مجبور است برای آزادی وی اقدام نماید.

فرق سیستم اداری افغانستان با سیستم اداری كانادا

سیستم اداری كانادا چون كار مردم را راه می اندازد و به آنها كمك می كند از مردم پول می گیرد.... اما سیستم اداری افغانستان چون جلوی كار مردم را می گیرد از آنها پول می گیرد.

فرق موسیقی در شهرهای افغانستان با موسیقی در جاهای دیگر دنیا

در همه جای دنیا وقتی موسیقی در مكان عمومی پخش می شود صدای آن زیاد می كنند و وقتی در خانه پخش می شود صدای آن را كم می كنند.... اما در ولایات کشور ما وقتی موسیقی در خانه پخش می كنند صدای آن را زیاد می كنند و وقتی در مكان عمومی آن را پخش می كنند صدای آن را كم می كنند

فرق خبرنگار افغان پیپر با خبرنگاران سایر شبکه های خبری

خبرنگاران سایر شبکه های خبری یک خبر دست و پا شکسته تهیه می کنند و کلی ترفیع درجه و افزایش حقوق کسب می کنند، اما خبرنگار افغان پیپر با این همه راست و دروغ، با جان خود بازی می کنند، آخر برج هم خبری از همان معاش بخور و نمیر هم نیست.





تاريخ : 22 اسفند 1391برچسب:,
ارسال توسط علیرضا احمدی

به گزارش بخش سیاسی شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpapaer)، همزمان با سخت تر شدن شرایط زندگی برای مهاجرین افغانستانی مقیم ایران، بسیاری از این مهاجرین به جای بازگشت به کشور راه مهاجرت به ترکیه را در پیش گرفته اند.

گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در آنکارا نشان می دهد که در ماه های گذشته بیش از 20 هزار مهاجر افغانستانی ساکن در ایران وارد ترکیه شده اند. در حال حاضر بسیاری از این آوارگان مهاجر در مساجد و پناهگاه هایی که خیریه ها برای آنان سازمان داده اند؛ ساکن شده اند.

مهمترین علت این مهاجرت نابهنگام، افزایش هزینه های زندگی در ایران در اثر تحریم ها و افت محسوس ارزش ریال در برابر دالر در یک سال گذشته می باشد. این دلایل سبب شده تا قیمت همه اجناس مصرفی و غیر مصرفی در ایران سه برابر شود و انصافا مهاجرین با حقوق های اندک خود قادر به ادامه زندگی در ایران نیستند.

بیش از یکسال است که دولت ایران به هر شهروند خود ماهیانه قریب به پانصدهزار ریال یارانه می دهد و در عوض هزینه حامل های انرژی مثل آب و برق و گاز را بصورت غیر دولتی حساب می کند که در مجموع به نفع قشر مستضعف جامعه است. پس از این گرانی شدید دولت در آستانه عید نوروز نیز مبلغ قریب یک میلیون ریال به عنوان عیدانه به حساب شهروندان خود واریز نمود.

از آنجایی که مهاجرین افغانستان از این یارانه و عیدانه محروم هستند و خبری هم از افزایش حقوق آنچنانی نیست، تامین معاش زندگی برایشان بسیار سخت شده است و تصمیم گرفتند باری دیگر راه مهاجرت در پیش گیرند.

واقع مطلب این است که این مهاجرین روی بازگشت به کشور را ندارند زیرا می دانند که در بهترین شهرهای وطن نیز خبری از آب و برق و گاز مناسب نیست، تحصیل و تربیت فرزندان، کار و درآمد، امنیت مالی و جانی و ... که جای خود دارد.

لذا از وطن رانده و از ایران مانده، به ناچار رو به سوی ترکیه می گذارند. سالهای پیش مهاجرین پس از سی سال اقامت در ایران از ترس بی هویتی، تمام زندگی خود را حراج کرده و از فروش اموال خود، هزینه سفر خود به اروپا را تامین می کردند.

ولی با این افت ارزش ریال در برابر دالر، دیگر پول مهاجرین کفاف سفر اروپا را نمی کند و این سرمایه فقط آنها را تا ترکیه می رساند. که حال روز این مهاجرین را از زبان یکی از مسوولین خیّر آنکارا برای شما بازگو می کنیم: خیرین ترکیه تلاش می کنند به این مهاجرین افغانستانی سرپناه ، غذا ، لباس و دیگر مایحتاج اولیه زندگی را تامین کنند. "چه کار دیگری از دستمان بر می آید، اگر این کار را نکنیم در این سرمای زمستان این افراد مجبورند در خیابان ها بمانند."

بر اساس اعلام کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل تا ژوئن 2012 تعداد مهاجران افغانستانی ثبت نام کرده در دفتر این نهاد بین المللی در ترکیه 7 هزار نفر بودند که از این تاریخ به بعد 13 هزار نفر دیگر به این رقم افزوده شده است.

دولت ترکیه به این مهاجرین، پناهندگی نمی دهد اما ظاهرا مقامات ترکیه ای موافقت کرده اند تا زمانی که این افغانستانی های مهاجر از کشورهای ثالث مجوز اقامت دریافت کنند، در این کشور بمانند. تانر کیلیچ مدیر یک سازمان غیر دولتی حامی مهاجران می گوید به طور متوسط افغانستانی های مهاجر مجبورند حدود 4 سال برای اخذ مجوز اقامت از کشورهای ثالث در ترکیه بمانند.

شاید این دربدری و آواره شدن برای برخی از هموطنان ما تکراری و عادت شده ولی این وضعیت یعنی یک سونامی خاموش. بسیاری از مهاجرین و همچنین فرزندان آنان که در ایران به دنیا آمده اند با فرهنگ کشور میزبان انس گرفته اند و از فرهنگ مصرفی آنان تاثیر پذیرفته اند ولی اکنون سطح امکانات موجود در اختیار آنها با این افزایش قیمتها بسیار کاهش می یابد و برخی از مهاجرین که نمی خواهند دین خود فدای دنیا کنند و به یک کشور غیر مسلمان پناهنده شوند، اندوخته و پس‌انداز اندکی را که دارند در فرایند زمانی نه چندان طولانی از دست خواهند داد.

جالب است بدانید که طی دو سال گذشته حدود نیمی از مهاجرین افغانستانی ساکن در ایران ، این کشور را به سمت کشورهای اروپایی ترک کردند که بر اساس بر آورد های سازمان ملل هم اکنون حدود 820 هزار مهاجر افغانستانی در ایران زندگی می کنند.





تاريخ : 22 اسفند 1391برچسب:,
ارسال توسط علیرضا احمدی

 

شريف ترين کارها سه چيز است : در همه حال به ياد خدا بودن، منصفانه با مردم رفتار کردن، کمک و همياري با برادران.

شريف ترين مسلماني آن است که مردم از زبان و دست تو در امان باشند.

شريف ترين زهد آن است که به آنچه روزي تو شده خشنود باشي.

شريف ترين درخواست از خداوند، سلامت دين و دنياست.

شريف ترين سخن ذکر خداوند  و نيکوترين داستان ها قرآن است.

شريف ترين هجرت آن است که از گناهان هجرت کني.

شريف ترين کلام کتاب خداوند است.

شريف ترين مومنان زيرک ترين آنان است.

شريف ترين سخنان راستگويي است.

شريف ترين همت ها نگهداري حق و حرمت ها و رعايت عهد و پيمان هاست.

شريف ترين بي نيازي رها کردن آرزو هاست.

شريف ترين اخلاق فروتني و بردباري و نرم خويي است.

شريف ترين اصالت ادب نيکوست.

شريف ترين نيکي ها نيکي کردن به نيکان است.

شريف ترين جوانمردي در اختيار داشتن خشم و از بين بردن هوا و هوس است.

شريف ترين خلق و خوي وفاست.

شريف ترين دانش آن است که آثارش در رفتار و کردار انسان ظاهر گردد.

شريف ترين چيزها دانش است و خداي متعال داناست و هر دانشمندي را دوست دارد.

شريف ترين فضيلت ها امر به معروف و نهي از منکر است.

شريف ترين عبادت خدمت کردن به برادران ايماني ات مي باشد.

 





تاريخ : 22 اسفند 1391برچسب:,
ارسال توسط علیرضا احمدی

 

 





تاريخ : شنبه 19 اسفند 1391برچسب:,
ارسال توسط علیرضا احمدی

 

اندیشه مزاری بر دو اصل احیای کرامت انسانی و عدالت استوار بود 

گرامیداشت از هجدهمین سالروز شهادت عبدالعلی مزاری در دانشگاه امیرکبیر تهران

رایزن فرهنگی افغانستان در ایران که به مناسبت هجدهمین سالگرد شهادت عبدالعلی مزاری در سالون اجتماعات دانشگاه امیرکبیر تهران صحبت می کرد با اشاره به اینکه افغانستان کشوری کثیرالقوم، مسلمان و با پیشینه تاریخی درخشان چندهزار ساله است، گفت:"افغانستان پیشینه تاریخی گهرباری دارد که نام بردن مشاهیر و مفاخر این سرزمین ساعت ها زمان نیاز دارد".
وی گفت که این سرزمین با این گذشته پربار و ارزشمند، متأسفانه مدتی دچار نابسامانی هایی مبتنی بر حاکمیت بوده و این جامعه را از رشد و بالندی بازداشته است.  

اندیشه مزاری بر دو اصل احیای کرامت انسانی و عدالت استوار بود

 وی در تکمیل مطلب فوق افزود که شهید مزاری، معمار وحدت ملی بر اساس معیارهایی بود و یک مفکوره بنیادی در راستای حل این نابسامانی مطرح کرد؛ تا جامعه از این نابسامانی بیرون آمده و راه بالندگی و رشد و ترقی را بپیماید.
رایزن فرهنگی افغانستان در تهران تصریح کرد که دو اندیشه در ایشان به عنوان معیار و اساس این نگاه وحدت ملی شکل گرفته بود که آن را با آگاهی عمیقی که وی با تاریخ افغانستان داشته طرح ریزی کرده بود.
امیری خاطرنشان کرد:"اگر تاریخ ۵۰ ساله گذشته را بررسی کنیم متوجه می شویم که چقدر در ارگ ما اتفاقات تلخی افتاده که کلمه ارگ، گاهی موقع مساوی با مرگ شده است".
وی گفت که بسیاری از حاکمان در ارگ سرنوشت تلخ مرگ را داشته اند که نمونه آن رئیس جمهور سابق افغانستان داودخان است که با کل خانواده نابود شد و همینطور کسانی که به حاکمیت رسیدند چند ماه یا سال بعد این حوادث تلخ بر آنها نیز تکرار شد.
امیری با بیان اینکه معیار و فاکتوری که با آن وحدت استوار شود در مفکوره شهید مزاری دو چیز بود، عنوان داشت:"اولا احیای کرامت انسان بماهو انسان. همه انسان ها بماهو انسان دارای کرامت انسانی اند و در آن کرامت مساوی اند؛ لذا دیگر کرامت ها بر اساس خاندان و سمت و عناصر دیگر استوار نیست و مفهومی ندارد و همه ارزش و کرامت یکسان دارند، بر این اساس صدایش بر این مبنا بود که دیگر هیچ هویتی جرم نخواهد بود و نباید جرم باشد و همه مردم افغانستان حق انسانی مساوی دارند. دوما، همه انسان ها از جایگاه و سیستم عادلانه ای باید برخوردار باشند."
رایزن فرهنگی افغانستان در تهران افزود که دولت به زعامت جناب حامد کرزی و همکارانش نیز بر این اندیشه و بنیاد استوار شده و می بینیم که کشور ما رشد و بالندگی در بخش های مختلف را بیش از پیش در خود دارد و امیدهای بلند مردم در این کشور به تحقق خواهد پیوست. 
امیری در پایان گفت که اندیشه های شهید مزاری به عنوان معمار وحدت ملی بر دو عنصر احیای کرامت انسانی و ایجاد عدالت در همه سیستم های اداری، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی باعث شکل گیری جامعه نوین استوار بود.

گفتنی است که در این مراسم که در دو نوبت صبح و بعد از ظهر در دانشگاه امیرکبیر تهران برگزار شده بود، از دو کتاب "یادداشت های قندهار" و "عبدالخالق و فروپاشی منطق استبداد" نیز رونمایی شد.

منبع : خبرگزاری صدای افغان





تاريخ : پنج شنبه 17 اسفند 1391برچسب:,
ارسال توسط علیرضا احمدی

 

تجدید میثاق مهاجرین

 در آستانه سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، جمعی از مسئولین هیآت مذهبی  مهاجرین افغانستانی به مدیریت شورای هماهنگی هیات های مذهبی، با حضور در مرقد مطهر امام خميني (ره) به آرمان‌هاي والاي بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران اداي احترام كردند.

به گزارش خبرگزاری آوا، جمعی ازسران هیات های مذهبی مهاجرین افغانستانی به مدیریت شورای هماهنگی هیات های مذهبی، جهت تجدید پیمان با آرمانهای امام خمینی (ره)، صبح روز چهارشنبه(۱۸ دلو) درمرقد مطهر امام راحل با نثار دسته های گل و ابراز احساسات باردیگر با آرمان های بلند و عظیم آن یار سفر کرده و رهبر معظم انقلاب اسلامی تجدید پیمان کردند. 

همه ساله جمع کثیری از دوستداران، شیفتگان و دلباختگان امام راحل از اقصی نقاط جهان به ایران می آیند و با حضور در حرم مطهر بنيانگذار کبير انقلاب اسلامي، با آرمانهاي امام و انقلاب اسلامی تجديد میثاق می کنند. 

گفتنی است که روز گذشته؛ جمع کثیری از مقامات دولتی و لشکری ایران نیز برای ادای احترام و تجدید بیعت در مرقد مطهر امام خمینی(ره) حضور یافتند.

منبع خبر گزاری صدای افغان آوا

 





ارسال توسط علیرضا احمدی

 

روح الله نیکپا افتخار آفرین شد!

روح الله نیکپا

روح الله نیکپا نخستین مدال آور المپیک افغانستان، برای دومین بار مدال برونز مسابقات تکواندوی این بازی ها را در وزن خودش به گردن آویخت و موجی از خوشی و شادمانی را در چهره های خسته و محزون افغانها جاری ساخت. شادمانی و خوشحالی مردم افغانستان از پیروزی قهرمان المپیکش فوق العاده بود؛ این موج از میان خانواده ها، مردم کوچه و بازار گرفته تا سیاستمداران، روشنفکران و فضای مجازی و شبکه های اجتماعی چون فیسبوک و تویتر گسترده بود؛ اما بهترین شکل این خوشحالی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به چشم می خورد.

هزاران کاربر افغانی شبکه های اجتماعی، بپاس این پیروزی، تصاویر نیکپا را در نمایه های تصویری شان بارگزاری کردند و با شور و شعف تمام با پیام های تبریکی شان از این دست آورد استقبال کردند. رییس جمهور کرزی و شماری از رهبران سیاسی نیز با تماس های تیلفونی به کاروان ورزشی افغانستان در المپیک لندن، از این پیروزی استقبال کرده و آنان را مورد تشویق قرار داند.

آنچه بیش از همه جالب بود، فضای شکل گرفته در شبکه های اجتماعی در این خصوص بود. هزاران کاربر افغانی از هر قوم، منطقه و بدون درنظرداشت تعلقات و گرایش های سیاسی خالصانه از پیروزی روح الله نیکپا استقبال کرده و اورا به عنوان قهرمان ملی شان ستایش کردند.

حداقل می شد در این مورد یگانگی و همپذیری را به معنی واقعی کلمه در میان مردم افغانستان دید و حس مشترک ملی را تجربه کرد. با توجه به این واقعیت ها ما به این نتیجه می رسیم که ورزش می تواند نتایج مثبت و موثر سیاسی و اجتماعی را نیز برای افغانستان ببار آورد. مردم افغانستان که سالها است از پراکندگی و اختلاف رنج می برند، اکنون قبل از هر چیز دیگر بدنبال نمادها و شعارهایی می باشند که بتواند آنان را به هم دیگر پیوند داده، حس مشترک ملی را القا کرده و روحیه همپذیری و یگانگی را میان مردم افغانستان به میان آورده و وحدت ملی را در کشور تمثیل کند.

بنابراین ورزش یکی از عرصه های است که مردم افغانستان می تواند هویت ملی، همپذیری و یگانگی را در این عرصه بازیافته و نمادها و هرآنچیزی که حس مشترک ملی و یگانگی را القا می کند، شکل دهد.

در ده سال گذشته باوجود بی توجهی دولت و نبود امکانات کافی در این زمینه، ورزشکاران افغانستان دست آوردهای چشم گیری داشته و افتخارات زیادی را برای افغانستان کسب کرده است. بنابراین نیاز است که دولت به ورزش بیشتر توجه کرده و از هر نظر ورزشکاران افغانستان را مورد حمایت جدی قرار دهد.

تاکنون علی رغم نبود امکانات کافی، کمیته ملی المپیک نیز با انتقاد های زیادی از سوی ورزشکاران کشور مواجه بوده و نیاز است که دولت به این شکایت ها توجه کرده، مشکلات را در این اداره رفع و مدیریت سالم و کارآمد را برای تقویت ورزش افغانستان بوجود آورد. ورزش در افغانستان نیازمند کار و برنامه های بیشتری است تا بتواند به جایگاه شایسته خود برسد.

 





ارسال توسط علیرضا احمدی
آخرین مطالب